Økologisk bomull

95% produsert i Bangladesh, 100% transparent

Stanley/Stella er overbevist om at produksjon i Asia er en god ting, hvis det gjøres riktig. Med riktig mener de at produksjonen respekterer rettighetene til menn og kvinner som er ansatt av Stanley/Stella. Det innebærer å gi dem muligheten til å lære nye ferdigheter, og få utdanning og opplæring.

StanleyStella-Offical-Dealer (1)
Vi er stolte over å være den eneste offisielle forhandleren av Stanley/Stella i Norge.
Vi deler samme visjon om bærekraft, rettferdighet og kvalitet.

Materialer og sertifiseringer

Stanley/Stella bruker kun økologiske eller resirkulerte materialer som er bra for både miljøet og huden vår. Hele produksjonskjeden følger de strengeste miljøsertifiseringene i markedet.

Økologisk bomull

Stanley/Stella bruker aldri standard bomull. Flesteparten av klærne er laget av 100% økologisk bomull.

Økologisk bomull er et naturlig, GMO-fritt fiber som krever mindre vann enn standard bomull. Det brukes ingen miljøgifter eller kjemikalier i dyrkingen av denne bomullen, noe som igjen bidrar til at jordsmonnet blir sunnere og mer fruktbart. Avfallet fra ginningsprosessen resirkuleres og brukes til dyrefôr.

GOTS: fire bokstaver som endrer alt

GOTS (Global Organic Textile Standard) er en internasjonal merkeordning for økologiske tekstiler. Merkeordningen stiller krav til at minimum 70% av fibrene skal være økologisk dyrket, og at tekstilene skal oppfylle miljø- og helsekrav gjennom hele produksjonsprosessen. Dette innebærer krav til at fargestoffer er biologisk nedbrytbare og giftfrie, og at det ferdige produktet ikke inneholder allergener eller rester av farlige kjemikalier.

Sosiale kriterier og sikkerhet for arbeidere er også inkludert i kravene.

Konvensjonell dyrking av naturfiber som for eksempel bomull krever store mengder miljøgiftige sprøytemidler. Å velge økologiske og GOTS-sertifiserte klær og andre tekstiler er et viktig miljøvalg.

Stanley Stella - GOTS