Hvorfor bærekraft er viktig for oss

Vi ønsker å være en del av løsningen, ikke problemet. Derfor driver vi så bærekraftig vi kan, både med hensyn til miljø og mennesker.

D2 Merch Bærekraft

Vi er oppvokst som Miljødetektiver i Blekkulfklubben på 90-tallet. Det var egentlig der det startet.
Det å være bevisst på miljøet, og ta vare på det rundt oss. Miljø har aldri vært mer viktig enn det er nå.
Vi er vitne til global oppvarming. Dyr som dør fordi de får i seg forsøplet plast, korallrev som sakte men sikkert dør ut, plastflaket i Stillehavet på 1,6 millioner kvadratkilometer.

Listen er lang, men ikke god.

Det kan nesten virke som det er for sent å snu skuta, men vi må aldri stoppe å kjempe for miljøet.

Vi i D2 tilbyr nesten utelukkende tekstiler av resirkulert materiale og økologisk bomull, og trykker med miljøvennlig farge.

Fordi vi bryr oss om verden, og syns det er noe alle skal gjøre.
Som de sier i Blekkulfsangen; «Bruk hodet, vi har bare en klode».

Derfor er vi ekstra stolt av at vi er den eneste offisielle forhandler til Stanley/Stella i Norge.

D2 er GOTS-sertifisert!

Som det eneste trykkeriet i Norge har D2 Merch i 2022 blitt GOTS-sertifisert. Det vil si at vi er underlagt strenge krav til blant annet kjemikaliebruk, avfall, plast- og emballasjebruk, avløpsvann og arbeidsforhold.

I tillegg stiller GOTS strenge krav til absolutt hele verdikjeden, fra bomullsfrø til sluttprodukt og sørger for gjennomsiktighet i alle ledd av produksjonen.

GOTS har lenge vært en drøm for oss, og vi har jobbet hardt og målrettet for å nå målet vårt. Nå som vi endelig er her vet vi at vi fortsatt har lang vei å gå. Sertifiseringer er viktige, men vi kommer ikke unna at elefanten i rommet er overproduksjon av tekstiler. Faktisk er klesindustrien en skikkelig miljøversting som står for større utslipp enn både fly og skip.

Ved å velge riktige tekstiler med gode sertifiseringer bidrar man selvsagt i positiv retning, men et enda viktigere fokus er å redusere forbruket. Dette gjør vi blant annet ved å velge leverandører som produserer tøy av høy kvalitet som er laget for å vare. I tillegg prøver vi å være en god sparringspartner i designprosesser slik at vi sammen kan komme frem til design man kan bruke igjen og igjen.